Sprawozdanie z V Mistrzostw Krakowa Hapkido

V Mistrzostwa Krakowa w Hapkido.

Dnia 15 grudnia 2018 odbyły się kolejne Mistrzostwa Krakowa w Hapkido. Tym razem obchodziliśmy mały jubileusz tej rangi zawodów, organizowanych przez Krakowską Szkołę Sportu. Były to już piąte zawody w naszym klubie, które co roku są jednym z najważniejszych wydarzeń dla nas. Jest to okazja do spotkania się wszystkich ćwiczących na co dzień w naszych dwóch sekcjach i integracji zawodników w oparciu o wspólną rywalizację w różnych konkurencjach startowych.

Piąte Mistrzostwa Krakowa w Hapkido spinają klamrą wspaniały rok 2018, który dla Krakowskiej Szkoły Hapkido i jej instruktorów był jednym z najważniejszych w życiu. Powodem do dumy był cały rok, poprzednie lata, ale najważniejszym wydarzeniem był wyjazd do Korei Południowej, na szkolenie mistrzów. Przy okazji tej edycji zawodów pojawiła się tablica ze zdjęciami z tego wyjazdu, na którym zawisł również baner z logo Koreańskiej Federacji Hapkido z podpisami wszystkich najważniejszych przedstawicieli tej federacji biorących udział w tym wydarzeniu.

Druga tablica to zdjęcia z poprzednich edycji Mistrzostw Krakowa wraz z medalami wręczanymi przy każdej edycji zawodów.

Tak jak i w poprzednich latach, mistrzostwa gościły w Szkole Podstawowej nr 162 przy ul. Stojałowskiego, gdzie dzięki gościnności i uprzejmości dyrekcji, nasza sekcja powstała i rozwija się cały czas. Za pomoc i wsparcie Dyrekcja Szkoły Podstawowej nr 162, została uhonorowana specjalnymi podziękowaniami, złożonymi na ręce Wicedyrektor Pani Renaty Szewczyk.

Okrągła rocznica zawodów, to także czas na podziękowania dla wszystkich wspierających działalność Krakowskiej Szkoły Sportu i pomoc przy organizacji tej imprez, oraz wsparcie w codziennej działalności.

Specjalne podziękowania zostały wręczone: Jaromirowi Czerskiemu, Markowi Wodnickiemu, Firmie Treko Laser Sp z o.o., Agnieszce Jaśniewicz i Maciejowi Książkowi.

W tym roku nasi uczniowie rywalizowali w następujących konkurencjach: układy formalne Hyung, techniki Ho Shin Sul, oraz kopnięcia Jok Sul.  Podobnie jak w roku poprzednim zawodnicy z najniższym stopniem zmagali w konkurencji „mocowania”, która znów przyniosła wiele emocji i niezapomnianych wrażeń dla zawodników i rodziców.

W V Mistrzostwach Krakowa w Hapkido wzięło udział 60 zawodników.

Dziękujemy Pani dyrektor SP 162 Marii Baran, za udostępnienie obiektu, bez którego zawody nie mogłyby się odbyć.

Szczególne podziękowania dla głównego sponsora, fundatora i wykonawcy medali, firmy Treko Laser (www.treko-laser.pl), oraz dla Agnieszki Jaśniewicz – firma Frozensbit (www.facebook.com/frozensbit/), która przygotowała nagłośnienie oraz oprawę muzyczną.

Wszystkim którzy pomogli zorganizować V Mistrzostwa Krakowa Hapkido i którzy czynnie brali udział w ich przygotowaniach, pragniemy serdecznie podziękować. Specjalne podziękowania dla sędziów, dzięki którym nasze zawody przebiegły sprawnie, a także osobom, które przy pomocy aparatów upamiętniły tą wspaniałą imprezę.

Poniżej wyniki V Mistrzostwa Krakowa Hapkido, gratulujemy wszystkim, zawodnikom waleczności a najlepszym zwycięstwa. Kolejne mistrzostwa już w przyszłym roku, szykujcie formę!

Konkurencja „Mocowania”:

GRUPA I                                                              GRUPA II                                                           GRUPA III

I miejsce       Lena Scanlan                    I miejsce          Igor Semik                                 I miejsce     Maja Matuszyk

II miejsce      Kamila Kawalec              II miejsce         Adrianna Dybek                       II miejsce    Natalia Kawalec

III miejsce     Tymon Kania                 III miejsce          Anna Hart

Konkurencja Ho Shin Sul – techniki dźwigniowe:

I miejsce       Aleksandra Nędza, Jolanta Kantor

II miejsce      Mikołaj Barczuk, Maciej Grabowski

III miejsce     Tomasz Kudła, Igor Misztal

Konkurencja Hyung – układy formalne:

9 GUP                                                                         8 GUP                                                                  7, 6 GUP

I miejsce      Dominika Psica                           I miejsce    Gabriela Kołodziej             I miejsce     Aleksandra Korcyl

II miejsce     Izabella Dybek                           II miejsce    Filip Semik                       II miejsce      Wojciech Zielnik

III miejsce    Mateusz Kijowski                      III miejsce    Krystyna Niedbalik          III miejsce      Szymon Górszczyk

Konkurencja Jok Sul – kopnięcia:

I miejsce       Szymon Górszczyk

II miejsce      Aleksandra Korcyl

III miejsce     Dorian Tomoń

Zapraszamy do obejrzenia galerii z zawodów .

Grudzień 27, 2018 | Tymczasowe, Wydarzenia, Zawody | 0