Sprawozdanie obóz letni 2017

Jak ten czas szybko leci. Kolejny obóz letni za nami. W tym roku trenowaliśmy w ośrodku w Jarnołtówku od 26 czerwca do 5 lipca. Najważniejsze były oczywiście treningi. Białe pasy i początkujący trenowali raz dziennie , ale za to solidnie przez 1,5 godziny. Pozostali ćwiczyli na sali dwa razy dziennie: rano głównie techniki Ho Shin Sul ,popołudniu kopnięcia, techniki ręczne i walki. Na obu zajęciach szczególną uwagę przywiązywano do gibkości. Po sesji treningowej w ramach odnowy biologicznej, ale i wzmacniania dalszego organizmu wskakiwaliśmy do wody. Piękny 50 m otwarty basen dawał wile możliwości. Pokonane metry zrobiły swoje i nie jeden poprawił technikę poruszania się w wodzie a i zakwasy były mniejsze.

Każdego ranka w ramach porannej gimnastyki ćwiczyliśmy z długim kijem. Systematyczne ćwiczenia zawsze przynoszą zamierzone rezultaty. Pod koniec obozu każdy potrafił „kręci”. Ci bardziej zaangażowani nauczyli się kilku technik.

Obok naszego hotelu, 200 m dalej mieścił się Interaktywny Park Rozrywki Zaginione Miasto Rosenau. To tam spędzaliśmy większość naszego „wolnego” czasu. Największą atrakcją był park linowy w skład którego wchodziły: duże wahadło, trasa wysoka, tyrolka nad zalewem licząca ok 150m i trasa dla najmniejszych.

Dalej do koloru do wyboru w zależności od aury, która w tym roku nam dopisała byliśmy w : Strasznej Stolni, Parku Doświadczeń, Parku Wody. Dmuchany zamek też został zdobyty. Kto chciał mógł popływać na rowerkach wodnych w towarzystwie dzikich kaczek.

Popołudniu szaleństw nie było końca. Warto wspomnieć o legendarnej dyskotece z czerwonymi włosami, która przyciągnęła swym brzmieniem inne grupy . O turnieju piłki nożnej czy ognisku na którym najstarsza grupa doprowadziła nas do łez. To był najlepszy skecz 2017 roku.

Reasumując: pogoda dopisała, plan treningowy zrealizowany, egzaminy na kolejne stopnie uczniowie zdane ( 5 osób), atrakcje zaliczone. Wszyscy cali i uśmiechnięci wrócili do domu z wielkim apetytem na kolejny obóz.

Więcej opowiedzą zdjęcia. Zapraszamy do galerii.

Lipiec 16, 2017 | Obozy, Tymczasowe, Wydarzenia | 0